Ciklus simpozijuma PUŠ – Pozorište u školama

U Beogradu će se tokom 30. i 31. marta 2018. godine u prostorijama Ustanove kulture „Parobrod“ održati drugi po redu simpozijum iz ciklusa simpozijuma PUŠ – Pozorište u školama, „Inovativne metode u prevenciji vršnjačkog i internet nasilja“. Događaj se organizuje se u okviru projekta R.U.IN?, koji je podržala Evropska unija kroz program Erazmus+ i koji se sprovodi u Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i na Kipru. 

Tokom prvog dana simpozijuma biće održana panel diskusija „Internet nasilje: pojava i prevencija”, na kojoj će se razgovarati o fenomenu nasilja u među decom i mladima u Srbiji i upotrebi kreativnih metoda koje zbog svog dubokog potencijalnog uticaja imaju kapacitet da utiču na smanjenje i prevenciju nasilja u tim društvenim grupama. Nakon panela uslediće prezentacija istraživanja primene pozorišnih metoda u prevenciji vršnjačkog nasilja, a potom i primer dobre prakse (snimak predstave srednje Geološke i hidrometeorološke škole „Milutin Milanković“ iz Beograda).

Tokom drugog dana biće predstavljena onlajn aplikacija „Sajber“, koja je kreirana u okviru projekta, koja je dizajnirana kao alat za praktični rad u odeljenjima osnovnih i srednjih škola u prevenciji internet nasilja. Aplikacija će se primenjivati u Mađarskoj, Rumuniji, Kipru i Srbiji. Simpozijum će zatvoriti okrugli sto „Reč imaju mladi: iskustva mladih sa pozorištem u obrazovanju“ u kojem će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola, školski psiholozi, predstavnici grupa za suzbijanje nasilja, učeničkih parlamenata, nastavnici i roditelji. .

Ciklus simpozijuma „PUŠ-Pozorište u školama“ organizuje Centar za dramu u edukaciji i umetnosti-CEDEUM iz Beograda, u saradnji sa Ustanovom kulture „Parobrod” i udruženjem „Umetnička Utopija“.


30/03/2018