Aktuelni projekti


Zajedništvo – osnaživanje dece i mladih protiv vršnjačkog nasilja kroz metod pozorišta u obrazovanju

Zajedništvo je projekat koji sprovodi CEDEUM u partnerstvu sa pozorišnim trupama iz Beograda, i predstavlja ciklus interaktivnih predstava metoda Pozorišta u obrazovanju koje kao temu imaju vršnjačko nasilje. Do sada su kreirane tri predstave; predstava ApsArta zasnovana na predstavi Kuća velikog rata, i dve predstave Hleb Teatra "Ranac" koja se bavi fizičkim nasiljem, i mjuzikl "Reči od kamena" koja se bavi internet nasiljem. Predstave su realizovane u više osnovnih i srednjih škola Beograda.


ERASMUS + projekat R.U.IN? (Are you in?)

Projekat R.U.IN obuhvata realizaciju, praćenje, istraživanje i usavršavanje već postojećih programa Pozorišta u obrazovanju (TIE-Theatre in Education) , koji imaju za cilj prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja po školama. Nosioci projekta-koordinator: Open Circle Asocijacija, Mađarska. Partneri u projektu: Sigma Art ( Rumunija), TheatreETC (Kipar) i Centar za dramu u edukaciji i umetnosti - CEDEUM (Srbija). Projekat traje 20 meseci.


Pozorišni Festival DECE I MLADIH " Mater Terra"

Predstave Festivala “Mater Terra” (lat. “majka zemlja” ) se bave temama iz oblasti ekologije i ekologije duše. Festival je zamišljen kao mesto razmene, predstavljanja rada dramskih sekcija i grupa i mogućnost stručnih saveta za sve one učitelje, profesore, umetnike i dramske pedagoge koji, kao i mi, veruju da dramski procesi i samo pozorište mogu pozitivno da utiču na lični razvoj, kao i razvoj društva i sveta u kome živimo. Festival je nekompetitivan i ideja je da služi kao mesto za podršku i razvoj dramskih grupa i studija.